FĂ NETWORKING ÎNAINTE SĂ FII NEVOIT SĂ O FACI

 

Nu contează ceea ce ştii, ci contează pe cine ştii. Site-urile de networking social şi profesional reprezintă modalitatea cu cea mai rapidă creştere. Pe Facebook, LinkedIn sau Twitter, îţi poţi şlefui profilul, îţi poţi posta CV-ul, poţi identifica firmele de cercetare de care eşti interesat sau un job pe care ai pus ochii.

• linkedin.com
Alătură-te unui grup de persoane din domeniul care te interesează, înscriindu-te pe LinkedIn şi completându-ţi CV-ul. Poţi regăsi persoane cu care ai mai lucrat, poţi obţine referinţe de la ele şi, prin intermediul lor, poţi cunoaşte alte persoane din aria ta de interes. Există şi un motor de căutare, dar şi multe informaţii utile despre companii.

• facebook.com
Peste o sută de companii, inclusiv Microsoft şi J.P. Morgan, îşi recrutează candidaţii pe Facebook. În plus, îţi poţi posta CV-ul, îţi poţi crea o carte de vizită electronică şi poţi importa CV-ul şi recomandările de pe LinkedIn, după care să alegi modul în care vei comunica cu peste 150 de milioane de membri.

• twitter.com
„Caut zugrav pentru lucrare medie“. Nu e vreun anunţ de mică publicitate din ziar, ci de pe twitter.com, cel mai cunoscut serviciu de microblogging din lume. Oricine poate posta aici cereri sau oferte de serviciu. Platforma oferă utilizatorilor posibilitatea de a fi în legătură permanentă şi cu noutăţile din interiorul companiilor.

Vote it up
1
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza