Extra-burgeri de vita

Burgerii din vita macra, cu capere, ansoa si rosii uscate la soare, sunt o gustare rafinata serviti cu miezuri de anghinare rumenite
 

<p>Preparare: 40 de minute
La foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 294
Glucide 3 g
Proteine 31 g
Grasimi 17 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

600 g muschi de vita
1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari
35 g rosii uscate la soare, taiate fin; daca au fost conservate in ulei, trebuie zvantate
50 g fileuri de ansoa, scurse de ulei, zvantate si taiate in bucati mari
2 linguri ulei de masline
2 linguri boabe de piper negru
400 g miezuri de anghinare, conservate in apa, bine scurse
1 catel de usturoi, taiat feliute
2 linguri patrunjel proaspat, tocat fin
1 lingura suc de lamaie
25 g masline negre, fara samburi, tocate
Ornare: cateva frunze de patrunjel proaspat

Preparare

1. Se indeparteaza portiunile de grasime, membra­nele si zgarciurile de pe carne. Se taie carnea pe lungime in fasii subtiri, iar acestea, la randul lor, se taie in cubulete.
2. Tocata la masina, carnea se transforma in pasta; pentru a-i mentine suculenta, este indicat ca aceasta sa fie tocata de mana. Se ia cate un cutit mare, bine ascutit in fiecare mana, apoi, cu miscari ritmice, de ridicare-coborare, se toaca. Carnea se intoarce cu lama cutitului si se continua pana se obtine o tocatura cat mai fina.
3. Se pun carnea tocata, caperele, rosiile usca­te, fileurile de ansoa si 2 linguri de ulei de masline intr-un castron mare si se amesteca bine. (Fileurile de ansoa vor oferi sarea necesara.)
4. Se imparte amestecul in 4 portii egale, formand 4 burgeri cu diametrul de 9-10 cm. Se zdrobesc boabele de piper intr-o piulita sau cu ajutorul unei rasnite. Boabele zdrobite se folosesc pentru a imbraca fiecare burger pe ambele parti, presandu-l pentru a le mentine in carne.
5. Fiecare miez de anghinare se taie in lung, in patru felii. Se pune intr-o tigaie, la incalzit, o lingura din uleiul de masline si se adauga usturoiul. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se scoate usturoiul.
6. Se adauga miezurile de anghinare in tigaie si se fierb ina­busit 2-3 minute pana cand s-au patruns. Se adauga patrunjelul, sucul de lamaie, maslinele negre si usturoiul. Se ia tigaia de pe foc si se acopera pentru a se pastra calda.
7. Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau o cratita cu fundul gros. Se unge cu restul de ulei si se prajesc burgerii 1-2 minute, pe fiecare parte, intorcandu-i cu grija. La fel de bine se pot face sub gratarul din cuptor, tinandu-i 2-3 minute pe fiecare parte. Acesti burgeri trebuie sa fie moi si suculenti, de aceea nu trebuie prajiti mai mult decat este nevoie.
8. Burgerii se servesc cate unul pe farfurie, avand alaturi miezuri de anghinare stropite cu sosul lor, totul fiind ornat cu frunze de patrunjel.
Sugestie pentru servit: chifle prajite sau cartofi noi si salata verde.

Sfaturi pentru reducerea grasimilor
Cumparand carnea netocata si tocand-o in casa, se pot indeparta toate portiunile grase.</p>

Vote it up
375
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza