Esti meteodependent?

Temperaturile ridicate sunt asociate cu problemele de nutritie si stres, iar cele scazute cu afectiunile pulmonare
 

<p>Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de parere specialistii de la Institutul National al Sanatatii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scaderea sau cresterea brusca a temperaturii afecteaza metabolismul, iar riscul aparitiei bolilor precum astmul, afectiunilor pulmonare, a celor respiratorii, alergiilor, a depresiei si a problemelor de nutritie este destul de ridicat.

In plus, expertii americani sustin ca exista o legatura intre schimbarile bruste meteorologice si cresterea nivelului de stres, deficiente mentale, tulburari de comportament si bolile hidrice, afectiuni transmise prin apa potabila.

Organismul si-a pierdut capacitatea de adaptare

Studiile specialistilor americani, citate de site-ul "hubpages", au aratat ca organismul uman a inceput sa isi piarda capacitatea de adaptare la fluctuatiile de temperatura, iar atunci cand corpul este slabit repercusiunile asupra sanatatii pot fi destul de grave. Expertii spun ca lipsa unei diete adecvate si cea a miscarii slabesc rezistenta organismului.

Temperaturile ridicate au fost asociate cu cresterea numarului de pacienti afectati de stres sau de probleme de nutritie, iar temperaturile scazute sunt responsabile de bolile respiratorii, precum astmul, sau pulmonare.

In acelasi timp, dereglarile mentale care pot aparea din cauza fluctuatiilor de temperaturi se manifesta prin fobii, depresii, izolari si chiar cresterea tentativelor de suicid. Potrivit expertilor, perioadele prelungite de stres si melancolie au drept consecinte depresii si chiar devieri nervoase foarte pronuntate.

Statisticile de specialitate arata ca stresul cotidian a ajuns la cote foarte mari, astfel ca una din patru persoane sustine ca este afectata de aceasta stare de incordare, iar specialistii americani spun ca acest lucru se datoreaza si schimbarilor climatice.
In plus, aceste fluctuatii sunt responsabile si de agravarea unor afectiuni, precum cele cardiace. Astfel, o persoana care sufera de hipertensiune, afectiune ce poate fi tinuta sub control, risca sa faca un atac de cord. Una dintre explicatii ar fi ca aceste schimbari climatice interactioneaza cu medicamentele prescrise pacientilor hipertensivi.

Fumatorii, cei mai afectati

In plus, medicii avertizeaza ca fluctuatiile de temperatura ne afecteaza sistemul imunitar. Printre persoanele cele mai afectate de schimbarile bruste de temperatura se numara fumatorii. "Aceasta categorie de persoane au sistemul respirator afectat, iar fluctuatiile de temperatura ii fac mai predispusi la viroze respiratorii, care pot fi de mai multe feluri, de la mici senzatii de inflamatie in gat si pana la aparitia gripei", explica dr. Sebastian Mitu, de la Spitalul "Colentina" din Capitala. In acelasi timp, medicul adauga ca fumatorii au un sistem imunitar mult mai slabit, comparativ cu persoanele care nu au acest viciu, iar acest lucru duce la aparitia complicatiilor in cazul unor viroze respiratorii. Medicii recomanda persoanelor care au un sistem imunitar slabit sa consume cat mai multe vitamine si minerale, pe care le putem lua din legume, fructe, lactate si grasimi vegetale, deoarece acestea tin la distanta virozele respiratorii.</p>

Vote it up
325
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza