Escalop de vitel cu urechi-de-lemn

Ghimbirul si vinul de orez condimenteaza un sos din ciuperci preparat in stil oriental, la friptura frageda din carne de vitel

 

<p>Timp gatire: 10 minute
La foc: 6-15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 204
Glucide 10 g
Proteine 25 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

8 bucati macre de escalop de vitel, aproximativ 400 g in total
2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper
2 linguri ulei vegetal
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingurita ghimbir, tocat fin
250 g ciuperci urechi de lemn, taiate fin
4 linguri sos de soia
4 linguri sake, sherry sau vermut sec

Preparare

1. Se pune escalopul de vitel intre doua foi de hartie pentru cuptor sau doua folii alimentare si se bate bine cu un facalet, pana cand se aplatizeaza usor. Se da prin faina asezonata cu sare si piper, scuturandu-se de surplusul de faina si se lasa deoparte. Se repeta cu restul de 7 bucati.
2. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare, care nu lipeste. Se asaza bucatile de escalop si se rumenesc 2-3 minute pana cand devin maronii, apoi se intorc pe cealalta parte si se frig alte 2-3 minute. Daca este nevoie, escalopul se poate prepara in doua transe. Se impart la 4 si se pastreaza la cald.
3. Se adauga restul de ulei in tigaie si se infierbanta. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 30 de secunde. Se pun ciupercile, sosul de soia, 100 ml de apa si sake-ul, sherry-ul sau vermutul, fierbandu-se 2-3 minute cat sa se faca ciupercile si sa scada sosul. Se pun ciupercile si sosul peste bucatile de escalop si se serveste.

Sugestie pentru servit: spanac fiert usor si orez simplu.</p>

Vote it up
544
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza