Elevii vor primi mere in ultima pauza

Elevii din clasele I-VIII vor primi mere de la stat doar in pauza de dinaintea ultimei ore de curs
 

<p>De acest drept beneficiaza numai copiii prezenti la cursuri, se arata in textul ordonantei de urgenta privind acordarea acestui ajutor, publicata recent in Monitorul Oficial.

"Dreptul de a primi fructe (...) il au numai elevii prezenti la cursuri", stipuleaza ordonanta, potrivit Agerpres. Merele se adauga astfel laptelui si cornurilor, oferite deja elevilor.

Peste 1,7 milioane de copii din clasele I-VIII din invatamantul public si privat vor primi mere la scoala in limita a 30 de bani pe elev, a decis Guvernul, printr-o ordonanta de urgenta.

Merele vor fi oferite elevilor in cadrul unui program european de incurajare a consumului de mere in scoli, proiect care se intinde pana in anul 2013.

Valoarea totala a programului este de 6,68 de milioane de euro, din care ajutorul comunitar reprezinta 4,99 de milioane de euro, iar cofinantarea nationala este de 1,66 de milioane de euro.

"Scopul programului este de a crea obiceiuri sanatoase in randul tinerilor, avand in vedere cifrele care arata ca obezitatea infantila este in crestere", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. </p>

Vote it up
293
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza