Eglefin afumat cu oua romanesti

Aceasta este versiunea usoara a combinatiei traditionale de ou moale cu peste sarat si afumat. Afla secretele prepararii unor ochiuri romanesti ferme

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 5 minute

La foc: 12 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 183
Glucide 3 g
Proteine 27 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente
2 fileuri micute de eglefin afumat, cam 175 g fiecare
275 ml lapte degresat
4 oua
2 lingurite otet, optional
Piper negru

Preparare
1. Se clateste pestele, se tamponeaza cu un servet de hartie si se taie fiecare bucata in doua. Se pun file­urile cu pielea in jos intr-o tigaie si se adauga lapte cat sa le acopere (nu se adauga sare pentru ca pestele este destul de sarat). Se aduce la fierbere, se micsoreaza flacara si se fierbe inabusit sub capac pana cand carnea pestelui se faramiteaza usor.
2. Intre timp, se prepara ouale intr-un vas special
3 minute sau pana cand albusurile s-au intarit, iar galbenusurile sunt inca moi. Sau se fierb intr-o cratita umpluta doar o treime cu apa, la care s-au adaugat 2 linguri de otet, care ajuta la coagularea oualor (ochiuri romanesti). Se sparg ouale intr-o ceasca, pe rand. Se foloseste o lingura pentru a forma un vartej in apa care clocoteste si se da drumul fiecaruia in cratita. Se fierb 4 minute pana cand s-au intarit usor.
3. Se scot fileurile de peste cu o spumiera, se scurg pe un servet de hartie, apoi se transfera pe farfurii tot cu pielea in jos. Se asaza alaturi cate un ou, se presara piper negru si se serveste.</p>

Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza