Efectele negative ale privitului la televizor, confirmate de un nou studiu

Copiii care petrec mult timp in fata televizorului risca sa devina mai agresivi fata de cei care aleg alte activitati recreative, arata un nou studiu american, citat de realitatea.net.Foto: Reader’s Digest
 

<p>Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din New York si a avut la baza date colectate de la peste 3.000 de copii americani.

Autoarea studiului, Jennifer A. Manganello, a observat ca "pentru fiecare ora pe care copilul a petrecut-o urmarind programele TV, indicele de agresivitate a urcat cu 0,16, pe o scala de la 0 la 30. In cazul in care televizorul era doar deschis in casa, iar copilul nu se uita direct la el, indicele de agresivitate a crescut cu 0,09''.

Cercetatorii au analizat si alti factori care ar putea genera o crestere a agresivitatii, insa au descoperit ca televizorul are cea mai mare influenta asupra copilului, favorizand aparitia unui comportament agresiv.

Si Asociatia Americana de pediatrie e de aceeasi parere, sustinand, intr-un comunicat, ca ''expunerea la violenta prin media, inclusiv televiziune, filme, muzica, jocuri video prezinta un risc foarte mare pentru sanatatea copiilor si a adolescentilor. Studii stiintifice arata ca violenta din media poate contribui la aparitia unui comportament agresiv, desensibilizare in fata violentei, cosmaruri sau teama de a nu fi ranit''.</p>

Vote it up
231
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza