Doua probe scrise la admiterea la liceu

 Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul www.edu.ro, metodologia examenului de admitere la liceu
 

<p>Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul www.edu.ro, metodologia examenului de admitere la liceu - care se va aplica din acest an scolar - si programa scolara pentru materiile de examen.

Probele vor inlocui tezele unice, dar, spre deosebire de acestea, vor fi sustinute doar de elevii claselor a VIII-a, nu si de cei de clasa a VII-a.

Testarea la limba si literatura romana se va desfasura pe 4 mai, doua zile mai tarziu vor fi examinati elevii care au studiat in limba materna, iar pe 12 mai este programata proba la matematica.

Admiterea in clasa a IX-a se va face tot prin repartizare computerizata. Anul acesta, media de admitere la liceu va fi calculata pe baza mediei de absolvire a gimnaziului, care va avea o pondere de 50%, a notelor de la tezele unice din clasa a VII-a, care vor avea o pondere de 25%, si a notelor obtinute la probele din clasa a VIII-a ce inlocuiesc tezele unice.

Incepand din anul scolar viitor, notele de la aceste probe vor avea o pondere de 50% in media de admitere, iar restul de 50% ii va reveni mediei generale din clasele V-VIII.</p>

Vote it up
97
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza