Din farmacia naturii: merele

 

MERELE conțin substanțe fitochimice care pot preveni bolile de inimă și unele tipuri de cancer. Ele pot ameliora și simptomele alergiilor și astmului. Iată cum:

  1. Efect anticancerigen.
    Datorită vitaminei C și glutationului. Pentru a le asimila mai bine, mâncați mere crude.
  2. Scad colesterolul.
    Datorită pectinei; în acest scop, cel mai bine este să mâncați merele fierte.
  3. Previn cheagurile de sânge.
    Datorită antocianilor, care se găsesc mai ales în coaja merelor.
  4. Efect antialergic
    . Manifestările alergiilor și astmului sunt puse pe seama eliberării în organism a unei substanțe numite histamină, care influențează inflamația, congestia, secreția excesivă de mucus și contracția căilor respiratorii, precum și mâncărimile care apar la urticarie. Merele conțin quercitină, un bioflavonoid care se pare că reduce secreția de histamină în organism, reduce riscul de apariție a cancerului și poate ameliora simptomele asociate afecțiunilor respiratorii. În acest scop, un studiu arată că ar trebui să mâncați cinci mere pe săptămână.
Vote it up
6
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza