Dieta antigripă

 

U
neori, vaccinul împotriva gripei are efect, alteori nu. Pentru a-ţi creşte şansele de a nu te îmbolnăvi, mănâncă mai multe mere, afine, broccoli, spanac, salată verde şi ceapă. Toate conţin quercetină, un antioxidant puternic, care s-a dovedit că reduce riscul de îmbolnăvire cu gripă la şoareci.

După spusele prof. dr. J. Mark Davis, de la Universitatea din Carolina de Sud, cercetările mai arată că numărul răcelilor scade dacă mâncăm multă quercetină. Consumul de alimente bogate în quercetină este una din strategiile de evitare a virusurilor (în afară de a-i evita pe cei deja bolnavi şi a ne spăla pe mâini). Cea mai bună, spune el, este ceapa roşie, fiindcă are de patru ori mai multă quercetină decât celelalte alimente. Mănân-că-le crude sau ca ingrediente în mâncarea gătită. În aceasta din urmă, antioxidantul este mai uşor absorbit de organism.

Vote it up
109
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza