De ce aratam mai batrani decat suntem

Obrajii scofalciti de dietele drastice, kilogramele în plus si antidepresivele ne "adauga" ani pe chip. La tinerete, un strat de grasime la nivelul fetei "netezeste" ridurile
 

<p>Efectele nedorite ale regimurilor de slabit le pot face pe femei sa arate mai batrane decat sunt, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de americani pe 200 de perechi de gemeni si publicat în Daily Mail. Pe durata cercetarii, oamenii de stiinta au analizat, la perechile de gemeni, aspectul pielii, stilul de viata si tabieturile. Specialistii au ajuns la concluzia ca femeile care iau în greutate numai cateva kilograme (fara sa aiba nevoie de o dieta), evita baile de soare, fumatul si alcoolul arata la 40 de ani ca în floarea varstei. Totodata, studiul mai arata ca persoanele cu forme subtiri, obraji grasuti si trasaturi delicate ale fetei par mai tinere decat sunt în realitate. În urma testelor întreprinse pe gemeni, cercetatorii dezvaluie cauzele care îi determina pe oameni sa arate mai batrani decat varsta pe care o au.

Greutatea corporala. Expertii spun ca studiul prezent a aratat ca dieta nu are întotdeauna efectele dorite asupra aspectului fizic. Regimurile drastice duc la slabirea si scofalcirea obrajilor. "Nu numai ridurile si liniile fetei îi fac pe oameni sa arate mai batrani, ci schimbarile care intervin în forma fetei", este de parere Rajiv Grover, secretarul Asociatiei Britanice de Estetica si Chirurgie Plastica. Altfel spus, dupa o anumita varsta (40 de ani) femeia are de ales între fata sau corp. Atunci cand are cu cateva kilograme în plus fata de greutatea ideala, o femeie matura poate parea mai tanara la fata, chiar daca nu este multumita de forma corpului. "Nu aspectul subtire al corpului îi ajuta pe oameni sa para mai slabi. Trebuie sa tinem cont si de aspectul fetei", precizeaza medicul Grover. Asadar, un strat în plus de grasime la nivelul fetei "netezeste" ridurile si confera pielii un aspect placut. Pentru femeile tinere însa, lucrurile stau exact invers. Cateva kilograme în plus acumulate înainte de 40 de ani gonesc de pe chip trasaturile tineresti, pentru ca rotunjesc maxilarele (ceea ce confera un aspect batranesc) si, în general, liniile fetei sunt mai accentuate.

Divortul.

Dupa ce au trecut pe la tribunal cu partenerul de viata si apoi au mers pe drumuri separate, femeile arata cu cel putin doi ani mai în varsta decat sunt. Acest lucru are drept cauza stresul si depresiile la care sunt expuse femeile. În plus, aparitia ridurilor nu tine cont doar de mostenirea genetica, ci si de evenimentele care se succed în viata unui om.

Fumatul îngalbeneste tenul si cauzeaza riduri. Medicii atentioneaza ca femeile care fumeaza au riduri mai multe si mai accentuate spre deosebire de cele care nu au acest viciu. Substantele din fumul de tigara diminueaza elasticitatea pielii si îi scade tonusul. Mai exact, oamenii de stiinta spun ca pentru fiecare zece ani de fumat îmbatranim cu aproape trei ani.
Antidepresivele sunt asociate de specialisti cu un aspect "trecut" al chipului. Aceasta categorie de pastile contine niste substante care slabesc musculatura din jurul ochilor, ducand la o piele lasata.

Alcoolul baut în cantitati mari duce la îmbatranire prematura. Totusi, consumat moderat, are efecte benefice. Vinul rosu sec, spre exemplu, este bogat în antioxidanti si nu contine zahar - ingredient care produce riduri.</p>

Vote it up
205
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza