Dacă e să alegi, la ce renunţi: TV, mobil sau internet?

 

Televiziunea a pierdut teren în faţa ultimelor tehnologii. Astfel, din ultimul nostru sondaj global a reieşit că majoritatea respondenţilor din cele 17 ţări participante ar renunţa la televizor şi ar păstra telefonul mobil şi accesul la internet, în cazul în care ar trebui să aleagă între cele trei. România se află chiar pe un loc fruntaş în acest clasament, 63% din respondenţi votând că ar renunţa la televizor şi numai 19% la mobil şi 18% la internet. Totuşi, ne situăm după China, unde 69% au votat împotriva televizorului. Cei mai „plictisiţi“ de mobil s-au dovedit a fi canadienii, 55% declarând că ar renunţa la el, nemţii (44%) şi englezii (43%). Cei care au votat în procente ridicate împotriva internetului au fost brazilienii (68%) şi slovenii (61%).

Brazilia

De ce este atât de mare procentul brazilienilor care ar renunţa la internet? Aici există un număr foarte mic de utilizatori, 35 la 100 de locuitori (în America sau în Anglia numărul este de 72 la 100 de locuitori) Explicaţia: costurile pentru accesul la internet în Brazilia sunt foarte mari, de 26 de dolari/lună, faţă de Germania, de exemplu, unde este de 7,40 dolari/lună.

Ar renunţa la internet

Brazilia 68%

America

În mod straniu, majoritatea americanilor au votat „împotriva“ televizorului deşi, în medie, ei stau în faţa ecranului TV patru ore şi 37 de minute pe zi. Dar, dacă decizia ar fi luată de americanii cu vârste de peste 45 de ani, s-ar renunţa la telefonul mobil.

Canada

Canadienii plătesc unele dintre cele mai ridicate tarife la telefoanele mobile. Poate de aceea aici se înregistrează şi un număr foarte mic de utilizatori de celular comparativ cu celelalte ţări în care s-a efectuat sondajul.

Ar renunţa la mobil

Canada 55%

Germania 44

U.K. 43

Ar renunţa la TV

China 69%

România 63

Singapore 59

Italia 57

Olanda 57

Rusia 55

Spania 54

S.U.A. 49

Filipine 46

Australia 44

Franţa 40

India 38

Notă:
Sondajul a fost realizat în mai multe ţări pe un număr de minimum 150 de respondenţi. În România, sondajul a fost realizat online şi au participat 655 de respondenţi.

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza