Curcan cu ciuperci si hrean

Iuteala neasteptata a hreanului sporeste apetitul pentru aceasta mancare din carne de curcan, preparata si gatita rapid.

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 251
Glucide 19 g
Proteine 35 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

450 g fileuri de curcan, fara piele
1 lingura ulei de floarea-soarelui
75 g ceapa, tocata
225 g ciuperci, taiate felii
50 g faina alba
600 ml lapte degresat
1-2 linguri hrean ras sau hrean conservat (nu crema de hrean)
2 linguri patrunjel sau fire de chives, tocate
Sare si piper negru
Ornare: crengute de patrunjel proaspat

Preparare

1. Se taie curcanul in suvite de 1 cm.
2. Se incalzeste 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mare care nu lipeste sau intr-un tuci. Se rumeneste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.
3. Fasiile de curcan se ung cu cealalta lingurita de ulei, frecandu-se cu mana. Se adauga la ceapa si se prajesc rapid 5 minute.
4. Se adauga ciupercile si restul de ulei si se mai prajesc rapid 2-3 minute.
5. Se presara faina. Se mai prajeste 1 minut. Dupa aceea se adauga treptat laptele, frecand fundul tigaii sau al tuciului pentru a desprinde bucatelele prinse. Se da in clocot si se mai fierbe 1 minut, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit.
6. Se amesteca hreanul dupa gust, se adauga verdeata, se sareaza si se pipereaza. Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, apoi se orneaza cu patrunjel si se serveste.

Varianta: in loc de hrean se poate folosi mustar cu boabe. Sugestie pentru servit: cartofi dulci piurati.</p>

Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza