Cumpărături inteligente la un clic distanță

 

VREȚI SĂ INTRAȚI în lumea cool a cumpărătorilor în halat și papuci care nu vor să se deplaseze de la domiciliu pentru că nu au timp sau pentru că nu le place aglomerația din magazine? Tot ce vă trebuie este o conexiune la internet și un card bancar. O altă opțiune: un cont bancar și serviciul de online banking activat.

Iată câteva sfaturi dacă vreți să faceți cumpărături online fără a regreta ulterior:

* Citiți atent condițiile de plată înainte de a comanda un obiect. Pe site trebuie să existe datele complete de identificare a societății comerciale, termenele și taxele de livrare, modalitățile de plată, condițiile de retur, precum și politica de confidențialitate a datelor furnizate.

* Dacă aveți un card Visa sau MasterCard, optați pentru sisteme de plată certificate 3D Secure. Acest sistem cere pentru tranzacții online o parolă suplimentară (nu doar codul PIN al cardului). Ca deținător de card, puteți afla mai multe la www.romcard. ro/nou/tdsreg. php și la www.ePayment. ro

* Puteți compara prețurile pe site-ul www.price.ro pentru a găsi cea mai bună ofertă. Cu toate acestea, nu este cazul să vă repeziți să cumpărați de oriunde. Mai întâi, informați-vă despre site-ul furnizor: pe internet sigur veți găsi păreri bune sau proaste ale altor utilizatori care au mai cumpărat de la respectivul magazin virtual.

* Nu cumpărați de la magazine despre care aflați din e-mailuri nesolicitate sau care nu au domeniu propriu (sunt găzduite pe site-uri ca lycos.com sau www. yahoo.com). Dar cel mai bine este să cumpărați numai de la magazinele certificate 3D Secure. Acestea pot fi recunoscute ușor, deoarece afișează siglele „Verified by Visa“ și/sau „MasterCard SecureCode“.

Surse: RomCard.ro, ePayment.ro, info-ghid.com

știați că? tranzacțiilor online cu card din România a crescut cu 60% în decursul ultimului an. RomCard

Vote it up
89
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza