Cum te imbolnavesti testand cosmetice

Mostrele de la raioanele de cosmetica au in componenta diferite bacterii, precum E.coli, stafilococ si streptococ 
 

<p>Inainte de a cumpara un produs cosmetic, cel mai adesea rujuri sau creioane dermatograf, femeile testeaza produsele, fara a se gandi nici macar o secunda la riscul la care se expun. Un studiu realizat de cercetatorii de la Colegiul Medical Jefferson din Pennsylvania arata ca majoritatea testerelor de la raioanele de cosmetica sunt contaminate cu Escherichia coli (E.coli), bacterie ce poate cauza infectii, sau cu alte microorganisme periculoase pentru sanatate.

Oamenii de stiinta au analizat diferite mostre pe o perioada de doi ani. Potrivit cercetatorilor citati de cotidianul britanic Daily Mail, cele mai mari niveluri de bacterii apar pe produsele cosmetice duminica, deoarece aceasta este cea mai aglomerata zi de cumparaturi din saptamana.

Potrivit dr. Elizabeth Brooks, coordonatorul studiului, mostrele analizate contineau pe langa E.coli, care provoaca adesea crampe stomacale, dar sunt si situatii in care este fatala, diferiti stafilococi si streptococi, care cauzeaza infectii.

Prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, atrage atentia asupra acestor tipuri de mostre, deoarece microbii si virusurile se transmit cu usurinta de la o persoana la alta. "Rujurile, mascara, creioanele dermatograf trebuie incercate pe maini, in niciun caz pe buze sau in zona ochilor, deoarece aceste parti ale corpului sunt extrem de sensibile. Buzele si pielea din zona ochilor au microfisuri in care pot patrunde microbii, iar astfel apar infectiile", explica prof. dr. Zbranca. Medicul dermatolog recomanda ca zona de testare mana, deoarece aceasta reprezinta o bariera impotriva microbilor.</p>

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza