Cum îi afectează criza pe cei mici

Reduceți cheltuielile pentru copii în contextul actualelor probleme economice?
 

Criza care a cuprins întreaga lume a dat peste cap viața românilor chiar atunci când cei mai mulți dintre ei credeau că, în sfârșit, a început să fie mai bună, după aproape 20 de ani de tranziție. Au rămas prea puțini cei pentru care criza s-a afișat doar la televizor sau în paginile ziarelor. Pentru mulți, ea se simte în portofel, la muncă, pe stradă sau chiar în propria lor casă. Salariul parcă nu mai ajunge pentru aceeași listă de cheltuieli, șefii sunt mai stresați și încep să impună ținte aberante, fețele zâmbitoare ale trecătorilor – atâtea câte erau – aproape au dispărut, iar familia te întreabă în fiecare zi cât de sigură mai e ziua de mâine.

Mai grav, mii de români s-au trezit peste noapte fără loc de muncă și puține firme își mai asumă astăzi riscul unor noi angajări. Cei care au scăpat „teferi“ până acum se gândesc serios cum să-și drămuiască mai bine banii, diminuând cât mai mult posibil cheltuielile ce nu sunt absolut necesare.

În discuțiile dintre părinți, pe care le-am surprins în redacția noastră, de exemplu, tot mai mulți dintre ei se gândesc la reducerea cheltuielilor făcute pentru copii, cum ar fi zile de naștere sau onomastice, dar și alte evenimente similare programate inițial pentru acest an. Totodată, bugetul pentru vacanța din 2009 a intrat serios la apă și s-ar putea ca plecările din România spre alte destinații să se limiteze drastic.

Cât despre hăinuțe, jucării sau dulciuri, mulți au aflat că există și variante low-cost ale produselor de zeci și sute de lei pe care obișnuiau să le cumpere până acum.

În această lună, revista noastră și-a propus să inițieze o dezbatere în acest sens, la care să participe atât părinți, cât și copii.

Vote it up
12
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza