Cuțite de calitate în bucătărie

 

NU ESTE PRODUCTIV să tai roșia cu un cuțit bont. Bill Brown, de la cooksknivesshop.co.uk, explică:

  • Investiți în cuțite scumpe și bune.
  • Păstrați-le departe de alte obiecte metalice, pe un raft magnetic sau un suport de lemn, ca să nu se zgârie.
  • Neteziți cuțitul cu o tocilă: puneți tocila pe o masă, țineți cuțitul cu lama în jos și trageți spre dumneavoastră. Tocilele pentru cuțite europene diferă de cele pentru cuțite asiatice.
  • Cuțitele vechi trebuie ascuțite. O ascuțitoare manuală de oțel se vinde în supermarketuri cu prețuri care pornesc de la 20 de lei.
  • Nu folosiți substanțe corozive la curățare și nu lăsați cuțitul la scurs – ștergeți-l de apă imediat, ca să nu rămână urme pe el după uscare.
Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza