Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

Crevetii moi si suculenti, insotiti de un sos iute, pot fi pregatiti si la gratar, intr-o alta versiune a acestei retete

 

Din volumul "Cum gatim fara grasimi",

 

<p>Timp

 

Preparare: 30 de minute

Lafoc: 4 minute

 

4 portii

 

Ingrediente

600 g creveti cruzi, fara cap

1 lingura ulei de masline

Sare si piper negru

Pentru sos:

1 lingurita seminte de fenicul

2 linguri suc de lamaie

2 linguri suc de mere

50 g fenicul, feliat subtire

1 catel de usturoi, zdrobit

1 lingura ulei de masline extravirgin

Ornare: cateva fire de chives proaspete

Preparare

 

1 Se curata crevetii, pastrand carcasa de pe cozi. Se taie crevetii de-a lungul spatelui cu un cutit ascutit si se scoa­te tubul digestiv. Se clatesc, iar apoi se usuca pe un servetel de hartie.

2 Se incalzeste la foc potrivit o cratita care nu lipeste. Se rumenesc fara ulei semintele de fenicul 1-2 minute. Se­min­tele se macina intr-o rasnita sau intr-un mojar. Se amesteca cu 1 lingura suc de lamaie si cu celelalte ingre­dien­te pentru sos. Se poate ada­uga mai mult suc de lamaie, dupa gust.

3 Se incalzeste gratarul din cuptor la flacara potrivita. Se tavalesc crevetii prin ulei si se asezoneaza dupa gust, iar apoi se fac la gratar cate 2 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz si opaci.

4 Se impart crevetii pe 4 farfurii, se toarna peste ei sos, se orneaza cu frunze de chives si se servesc calzi sau la temperatura camerei.

 

Varianta: crevetii se pot pregati

sub forma de frigarui. De asemenea se pot pregati intr-o tigaie pentru gratar.

 

Sugestie pentru servit: orez fiert sau cartofi la abur.

O portie contine:

Calorii 149

Glucide 1 g

Proteine 22 g

Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)</P>

Vote it up
279
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza