Cotlete de porc la gratar cu rucola

O simfonie de arome si texturi - semintele de fenicul si coriandru contin substanta fitochimica limonen.
 

Ingrediente:
1 1/4
lingurita seminte de fenicul, 3/4 lingurita chimion macinat, 3/4 lingurita
coriandru macinat, 3/4 lingurita sare, 4 cotlete de porc (1,5 cm grosime, circa
170 g fiecare), 4 lingurite ulei de masline, 3 linguri suc proaspat de lamaie,
1 lingurita mustar de Dijon, 2 legaturi de rucola, cozile groase eliminate
(circa 8 cani), 4 rosii prunisoare, taiate cubulete, 1/4 cana caise uscate,
taiate cubulete


.

Preparare:
Intr-un
castronel, se amesteca 1 lingurita de seminte de fenicul, chimionul, coriandrul
si 1/2 lingurita sare. Cotletele de porc se freaca pe fiecare parte cu
amestecul de condimente. Se unge o tigaie gratar cu 1 lingurita de ulei. Se
incalzeste tigaia la foc potrivit. Se pun cotletele si se frig 4 minute pe
fiecare parte sau pana cand sunt patrunse, dar inca suculente. Intre timp,
intr-un castron mare, se amesteca restul de 1/4 lingurita de seminte de
fenicul, 1/4 lingurita sare, 3 lingurite de ulei de masline, sucul de lamaie si
mustarul. Se adauga rucola, rosiile si caisele; se amesteca bine. Pentru
servit, se imparte salata pe 4 farfurii si se pune pe fiecare un cotlet de
porc.

Se obtin 4 portii.

Cantitati per portie: 306 calorii; 17 g
total grasimi (30 la suta saturate); 28 g proteine; 10 g carbohidrati; 2,1 g
fibre; 75 mg colesterol; 536 mg sodiu.

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza