Copiii stau aproape 20 de ore pe saptamana la televizor sau calculator

Elevii din Romania petrec in medie noua ore pe saptamana privind la televizor, sapte ore pentru a se juca sau naviga pe internet si doar 4,5 ore citind literatura sau reviste.Foto: Reader’s Digest
 

<p>Concluziile reies din raspunsurile oferite de cei aproape 400 de parinti care au participant la studiul "Scoala asa cum este", realizat de Centrul Educatia 2000S si Unicef.

Potrivit cotidianului "Gandul", studiul arata ca, la nivelul invatamantului primar, cei mai multi elevi obisnuiesc sa citeasca, in medie, trei ore pe saptamana; timpul alocat acestei activitati scade, insa, la elevii de gimnaziu, la o ora pe saptamana.

Cercetarea mai arata ca 55,4% dintre parintii intervievati considera scoala ca fiind cel mai important factor care ar putea asigura succesul in viata, insa modul in care se face educatia copiilor in institutiile romanesti este dezamagitor pentru cei mai multi dintre ei.

Potrivit NewsIn, cele mai multe probleme sesizate de parintii participanti la studiu sunt legate de programa scolara, considerata prea incarcata, manualele neatractive si profesorii destul de slab pregatiti.

Totusi, in opinia a 79% dintre respondenti, profesorii sunt persoane dedicate profesiei lor si nu urmaresc acumulari materiale. Cei mai multi parinti cred, insa, ca profesorii mai in varsta sunt mai bine pregatiti decat cei mai tineri, care, din diferite motive, nu ar urma cu seriozitate cariera didactica.

Studiul "Scoala asa cum este" s-a desfasurat in perioada iunie-noiembrie a.c., iar la el au participat 392 de parinti din Bucuresti si din judetele Mures, Prahova, Dambovita si Giurgiu, atat din mediu rural, cat si din mediul urban.</p>

Vote it up
262
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza