Condimentează!

 

Dacă-ţi condimentezi mâncarea, poţi reduce riscul de diabet şi boli cardiace, arată un studiu al Universităţii din Georgia, SUA. Condimentele sunt bogate în fenoli care luptă împotriva bolilor. Cuişoarele, scorţişoara, măghiranul, menta, oregano, rozmarinul, salvia, tarhonul, cimbrul şi curcuma sunt adevărate comori pentru organism. Pentru a obţine rezultate optime:

  • Aruncă produsele învechite.
    Condimentele îşi pierd proprietăţile antioxidante odată cu trecerea timpului. Trebuie înlocuite după doi ani.
  • Păstrează-le corect.
    Ţine-le într-un loc întunecat şi răcoros (nu într-un raft deschis, deasupra aragazului sau expuse la soare). Şi închide bine capacele!
  • Ai grijă cât de des mănânci condimente.
    Ai nevoie de doze regulate. Oricum, mult mai des decât o dată pe an...
Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza