Compot de fructe uscate

O lingura de fructe uscate in compot asigura necesarul de fibre la micul dejun.
 


Ingrediente:


Coaja rasa
de la 1 portocala


300 ml suc
proaspat de portocala


1-2 linguri
miere, optional


1 baton de
scortisoara


6 cuisoare


300 g
fructe uscate, diverse, cum ar fi afine, cirese sau mango
Sucul de la
1 lamaie



1/2 lamaie


Garnitura:
4 linguri de müsli (fulgi de
cereale)


Timp de preparare:
5 minute, plus racire peste noapte

La foc:
4-5 minute

Se obtin 4
portii.


O portie contine:

Calorii 302


Glucide 72
g


Proteine 5
g


Grasimi 2 g
(fara grasimi saturate)

Preparare:

1. Se pun
la fiert intr-o cratita mica coaja de portocala rasa, sucul, mierea (daca se
foloseste), scortisoara, cuisoarele si 200 ml apa.

2. Intre
timp, se pun fructele uscate intr-un castron termorezistent, iar peste ele se
toarna sucul de lamaie. Jumatatea de lamaie se taie pe lung in doua, iar apoi
in felii cat mai fine. Se adauga acestea la fructele uscate si peste toate se
toarna sucul de portocale fierbinte. Se lasa sa se raceasca, apoi se lasa peste
noapte la frigider, pentru ca aromele sa se matureze.

3. Se
serveste in castroane, cu müsli pe deasupra.

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza