“Combustibil” pentru un organism sanatos

Alimentatia poate fi cauza multor probleme grave de sanatate
 
<p>"Organismul nostru are nevoie de cateva elemente esentiale pentru a putea functiona la parametrii normali: proteine - pentru masa musculara, carbohidrati - pentru energie, grasimi nesaturate - pentru a avea o inima sanatoasa, vitamine si minerale - pentru crestere, acizi grasi Omega 3 - pentru buna functionare a inimii, creierului, ochilor, pielii, articulatiilor, parului si sistemul imunitar, fibre - pentru o buna digestie, apa - pentru hidratare, sport si relaxare - pentru a avea o inima sanatoasa", a declarat dr. Luigi Gratton, specialist în nutritie, în cadrul unei întalniri cu presa.
În calitate de nutritionist si medic membru al "Programului de analiza a obezitatii ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), dr. Luigi Gratton a realizat o comparatie între o persoana "care savureaza orice fel de mancare" si o persoana "care este prea ocupata ca sa manance".
Astfel, el a evidentiat faptul ca aceste doua tipuri de persoane au un punct în comun - problemele de alimentatie provocate de un consum dezechilibrat de calorii, substante nutritive si proteine. Or, alimentatia poate fi cauza multor probleme grave de sanatate, precum diabet, boli cardiovasculare, atac de cord, hipertensiune sau chiar anumite forme de cancer. Organizatia Mondiala a Sanatatii trage semnale de alarma pe aceasta tema: "Supraponderalitatea si obezitatea au devenit rapid o epidemie si o problema majora de sanatate la nivel mondial. Cresterea cazurilor de supraponderalitate si obezitate este asociata cu multe probleme legate de alimentatie, dintre care cele mai grave sunt: diabetul, bolile cardiovasculare si unele forme de cancer."</p>
Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza