Cocktail de fructe

Cea mai racoritoare gustare pe timp de vara.
 


Ingrediente:


1 portocala mica, 2 lingurite apa de flori de portocal sau
trandafiri (optional), 1 grepfrut roz mare, 1 papaya, 1 banana mare, 100 g
capsuni.

Pentru ornare: 2 crengute de menta proaspata.

Preparare:

1. Se rade coaja de la portocala si se stoarce sucul, apoi
se amesteca intr-un castron mare. Optional, se adauga si apa de flori.

2. Se adauga fiecare fruct in castron pe masura ce se
prepara. Se taie doua capace la grepfrut, apoi se pune pe un fund de lemn si se
scoate coaja aces­tuia. Grepfrutul se taie felii rotunde, iar fiecare felie in
jumatati.

3. Se taie in doua papaya, se scot membrana si semnitele,
apoi se curata de coaja si se taie felii. Se curata banana, dupa care se taie
oblic in ron­dele. Se curata capsunile, fructele mari taindu-se in jumatati.

4. Se amesteca fructele cu sucul si coaja rasa. Se acopera
castronul si se lasa in frigider peste noapte.

5. Dimineata se scot fructele si se impart in doua boluri.
Se orneaza cu

frunze

de menta.


Timp de preparare:
10
minute, plus racire peste noapte.

Se obtin 2 portii.

O portie
contine:

Calorii 163


Glucide 39 g


Proteine 3 g


Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza