Clatite cu mustar, rosii, oua si bacon

O versiune cu mai putine grasimi a micului dejun britanic, servit pe clatite cu mustar.
 


Ingrediente:

4 feliute
de bacon, fara coaja


4 rosii,
taiate jumatati


Sare si
piper negru


1/2
lingurita verdeturi aromate uscate


4 oua

Pentru clatite:

90 g faina
alba


1 lingurita
praf de copt


1 ou, separat
in albus si galbenus


2 lingurite
mustar cu boabe


175 ml zara
sau 175 g iaurt natural degresat


1 lingurita
ulei de floarea-soarelui


Timp de preparare:
15 minute, plus 20 de minute repaus

La foc:
25 de minute

Se obtin 4
portii.

O portie contine:

Calorii 277


Glucide 24
g


Proteine 20
g


Grasimi 12
g (grasimi saturate 3 g)

Preparare:

1. Se pun
baconul si rosiile pe un gratar. Peste rosii se presara piper si verdeturi. Se
lasa deoparte.

2. Pentru a
prepara clatitele, se cern faina, praful de copt si sarea intr-un cas­tron, iar
in centru se face o groapa mica. Se adauga galbenusul de ou, mus­­tarul si zara
sau iaurtul, apoi se amesteca pana se formeaza un aluat gros, omogen. Se lasa
in repaus 20 de minute.

3. Se bate
albusul spuma. Se adauga un pic in aluat pentru a-l inmuia, iar apoi se adauga
si restul.

4. Se
incalzeste la flacara potrivita o tigaie care nu lipeste, iar suprafata
acesteia se unge cu un servetel inmuiat in ulei. Se pastreaza servetelul pentru
a-l folosi de cate ori este nevoie. Se pun 2 linguri de aluat si se prajeste
prima clatita 1-2 minute, pana cand devine auriu-maronie pe dedesubt si incep
sa se formeze mici bule. Se intoarce pe cealalta parte si se prajeste inca 1
minut, pana devine aurie.

5. Se muta
clatita pe o farfurie pe care se afla un servetel si se tine la cald. Se mai
fac 6 clatite in acelasi mod, ungand tigaia cu ulei daca este necesar. Intre
timp, se incalzeste gratarul.

6. Se
prajesc la gratar baconul si rosi­ile pana cand acestea se inmoaie, iar baconul
devine crocant. Feliutele se intorc atunci cand devin maronii.

7. Intre
timp, se prepara ouale romanesti. Fierberea dureaza 3 minute, pana cand albusul
s-a coagulat, iar galbenusul este inca lichid. Pentru pregatirea oualor se ia o
cratita care se umple o treime cu apa, la care se adauga 2 lingurite de otet,
dupa care se aduce apa la fierbere. Se sparge fiecare ou intr-o ceasca de ceai,
se formeaza cu o lingura un mic vartej in apa si cu ajutorul unei alte linguri
se toarna oul.

8. Se
aranjeaza ouale, baconul, rosiile si clatitele pe farfurii calde. Se potriveste
gustul si se serveste.

Vote it up
158
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza