Clatite canadiene

Clatite fara grasimi preparate din hrisca si stropite cu sirop de artar, peste care poti pune jambon si ananas.
 


Ingrediente:

2 felii ananas proaspat, groase de 1 cm


2 felii de jambon neafumat, cam 75 g fiecare


4 linguri sirop de artar

Pentru
aluat:

75 g faina pentru prajituri


25 g hrisca macinata


Un varf de cutit de bicarbonat de sodiu


Sare


1 ou


150 ml lapte degresat

Preparare:

1. Pentru a prepara aluatul, se pun faina si hrisca intr-un
castron si se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Se face o
adancitura la mijloc, in care se sparge oul si se amesteca cu faina de pe
margine, apoi se toarna treptat laptele pentru a forma un aluat fara cocoloase.
La fel de bine se pot pune toate ingredientele intr-un blender si se amesteca
pana se formeaza aluatul. Se lasa aluatul sa creasca 20 de minute.

2. Cand aluatul este gata, se incinge o tigaie care nu
lipeste sau o plita pentru clatite (se unge cu foar­te putin ulei vegetal daca
este nevoie, inde­par­tand excesul cu un servetel). Se amesteca aluatul, apoi
se toarna o cantitate mica in tigaie si se prajeste 3 minute, pana cand partea
de dea­supra are mici bule si nu mai este umeda. Se intoarce pe cealalta parte
si se prajeste inca 2-3 minute. Prima clatita se pune la cald si se proce­deaza
la fel cu urmatoarele trei.

3. Se incalzeste foarte bine gratarul din cuptor pe care se
tin ananasul si jambonul 8 minute; la ju­matatea timpului, intoar­ceti si pe
partea cealalta.

4. Pentru a se servi, se pun cate doua clatite pe fiecare
farfurie, iar peste ele se asaza o felie de jambon rumenit si una de ananas. Pe
deasupra se toarna sirop de artar si se serveste.


Preparare:
5 minute,
plus 20 de minute repaus


La foc:
25 de
minute

Se obtin 2 portii.

O portie
contine:

Calorii 517


Glucide 87 g


Proteine 24 g


Grasimi 10 g (grasimi saturate 3 g)


Varianta:
Daca nu
ai hrisca, poti folosi faina simpla.

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza