Clatita cu ghimbir si crema de banane si nuci

Aceasta clatita supradimensionata se serveste la desert sau ca atractie principala la un pranz festiv.
 


Ingrediente: 1/3 cana nuci, 1/2 cana faina, 1/2 cana
lapte degresat, 1 ou mare, 1 albus de ou mare, 1 lingura ulei de masline
rafinat, 1 lingura unt topit, 2 linguri zahar tos, 1 lingurita esenta de
vanilie, 1/4 lingurita sare, 1/3 cana ghimbir cristalizat tocat fin (55 g), 1/4
cana suc proaspat de lamaie verde, 2 linguri zahar brun deschis indesat, 3
banane taiate felii subtiri.


Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade
Celsius. Se coc nucile 5 minute sau pana sunt crocante si aromate. Cand se
racesc suficient, se toaca in bucati mari. Se mareste temperatura cuptorului la
215 grade Celsius. O tava de teflon, cu diametrul de 25 cm, se unge cu putin
ulei si se pune in cuptor. Intr-un castron mare, se amesteca bine faina,
laptele, oul intreg, albusul de ou, uleiul, untul, zaharul tos, vanilia, sarea
si ghimbirul. Se toarna aluatul in tigaia incinsa, se pune din nou tigaia in
cuptor si se coace 12-15 minute sau pana cand clatita s-a umflat si este
rumenita. Intre timp, intr-o tigaie mare, se amesteca sucul de lamaie verde si
zaharul brun si se tin pe foc potrivit pana cand se topeste zaharul. Se adauga
feliile de banana si se mai tin pe foc 3 minute sau pana cand se moaie
bananele. Se adauga nucile si se amesteca. Pentru servit, se taie clatita in
felii si se pune deasupra compozitia cu banane si nuci.

Se obtin 4 portii.

Cantitati per portie: 402 calorii;
15 g total grasimi (24 la suta saturate); 7 g proteine; 63 g carbohidrati; 2,9
g fibre; 62 mg colesterol; 238 mg sodiu.

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza