Clafoutis de mere cu scortisoara

Clafoutis este o budinca traditionala frantuzeasca de fructe. Aici, intr-o excelenta versiune cu continut redus de grasimi

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 30-40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 292
Glucide 54 g
Proteine 11 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

75 g faina alba, cernuta
75 g zahar tos marunt
3 oua
300 ml lapte degresat
1 lingura Calvados sau alt rachiu de fructe, optional
450 g mere de desert, curatate de coaja, taiate in sferturi, curatate de samburi si taiate apoi in felii subtiri
50 g stafide
1 lingurita scortisoara macinata sau mirodenii asortate

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Se pun faina si jumatate din cantitatea de zahar intr-un castron, se adauga ouale si jumatate din cantitatea de lapte, apoi se amesteca ingredientele folosind un tel sau o lingura de lemn. Se pot amesteca ingredientele si intr-un blender sau cu ajutorul unui mixer, timp de 1 minut. Se adauga laptele ramas si rachiul de fructe, optional, si se amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.
3. Se pun merele taiate si stafidele pe fundul unei cratite de 1,5 litri, nu foarte inalte, termorezisten­te, care nu lipeste. Se presara mirodeniile si zaharul ramas, pastrand 1 lingura de zahar, apoi se toarna deasupra compozitia.
4. Se coace 30-40 de minute pana cand prajitura a crescut bine si s-a rumenit. Se pudreaza cu 1 lingura de zahar si se serveste fierbinte.

Varianta: in loc de mere se pot folosi 450 g caise sau prune dulci, taiate in jumatati si curatate de samburi.
Sfat: in locul cratitei pentru copt care nu lipeste, se poate utiliza una normala, unsa cu 1/4 lingurita de ulei.</p>

Vote it up
779
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza