Ciupercile, „antibioticul“ care tine gripa la distanta

Ciupercile se numara printre alimentele care tin departe cancerul si bolile de inima
 

<p>Ciupercile se numara printre alimentele care tin departe cancerul si bolile de inima, astfel ca ele nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, arata ultimele studii intreprinse in domeniu. In plus, ele ajuta la intarirea sistemului imunitar.

"Ciupercile inhiba si chiar distrug o serie de bacterii prin substantele antibiotice pe care le secreta, intaresc sistemul imunitar stimulând activitatea leucocitelor (globulele albe din sânge - n.r.) si cresc rezistenta organismului la actiunea bacteriilor si virusilor", spune dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. De asemenea, completeaza specialistul, ciupercile sunt sarace in calorii, dar abunda in proteine, fapt care le recomanda in curele de slabire.

Cercetatorii au descoperit ca cinci ciuperci contin mai mult potasiu decât o portocala, fapt ce contribuie la reglarea tensiunii arteriale.Specialistii apreciaza ca, datorita continutului, banalele ciuperci pot deveni niste superalimente. Asta pentru ca ele nu au niciun fel de grasime, zahar ori sare si, in plus, constituie o sursa valoroasa de fibre si vitamine din grupul B - vitamina B1, riboflavina (B2), niacina (B3), piridoxina (B6) si acid folic (B9). Ciupercile contin si minerale esentiale, printre care potasiu, cupru, fier si fosfor. Cel mai semnificativ insa este seleniul, care nu se gaseste in foarte multe fructe sau legume. Cu un continut de apa de peste 90 la suta, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice va poate face sa va simtiti satui, fara sa cresteti continutul caloric. De asemenea, datorita substantelor continute, ciupercile ajuta la absorbtia rapida a fierului in organism.</p>

Vote it up
278
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza