Ciuperci cu afine pe pat de taitei de orez

Un exotic contrast intre moliciunea ciupercilor si gustul acrisor al fructelor asezate pe un pat de taitei de orez.

 

<p>Preparare: 20 de minute, inclusiv inmuierea
La foc: 30 de minute
6 portii

O portie contine:
Calorii 177
Glucide 30 g
Proteine 4 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

10 g ciuperci porcini, deshidratate
150 g ghebe tinere
150 g rascovi
150 g ciuperci urechi de lemn
2 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi, mari, tocati marunt
1 lingura ghimbir, taiat felii fine
6 cepe verzi, taiate pe diagonala
350 ml bulion de pui sau legume
2 linguri sos de soia
200 g taitei subtiri din faina de orez
100 g afine, decongelate daca au fost congelate

Preparare

1. Se spala ciupercile porcini de nisip, apoi se lasa sa se inmoaie in apa fierbinte 20 de minute. Se scurg, pastrandu-se lichidul in care au stat. Se usuca pe un servet de bucatarie si se taie felii subtiri.

2. Intre timp, se taie ghebele tinere si rascovii, se indeparteaza piciorusele ciupercilor urechi de lemn apoi se taie felii subtiri. Se pun deoparte.

3. Se incalzeste ulei intr-un tuci sau intr-o tigaie cu fundul gros. Se adauga usturoi, ghimbir si ceapa verde si se prajeste rapid 4-5 minute pana cand s-a rumenit usturoiul. Se adauga ciupercile si se continua prajirea rapida inca 2-3 minute.

4. Se iau 400 de ml din lichidul de la ciuperci si se adauga la ciuperci impreuna cu bulionul si sosul de soia. Se pune totul la fiert, apoi se re­duce flacara si se fierbe incet, descoperit, 20 de minute, amestecand din cand in cand.

5. Intre timp, se pune apa la fiert intr-un ibric. Se intind taiteii intr-un castron mare termorezistent, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inmuiat 20 de minute, amestecand ocazional.

6. Se adauga afinele la ciuperci, se mareste flacara si se lasa sa fiarba 2-3 minute pana cand lichidul din vas s-a ingrosat si afinele s-au patruns.

7. Se scurg taiteii, se adauga peste ciupercile din tuci sau din tigaie si se scutura pentru a amesteca. Se pune cu lingura in 6 castroane si se serveste cat este inca fierbinte.

Versiune: murele, coacazele negre sau zmeura pot inlocui afinele.

Sfat: taiteii din faina de orez se gasesc in marea majoritate a supermarketurilor.</p>

Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza