Ciocolata neagra, ca medicament

Acest desert ar putea fi prescris in viitor pacientilor suferind de ciroza
 

<p>Cercetatorii spanioli au anuntat ca ciocolata neagra are capacitatea de a limita cresterea presiunii sangvine in cavitatea abdominala, un fenomen ce se produce de regula dupa fiecare masa, care poate ajunge la un nivel periculos de mare in cazul pacientilor suferind de ciroza si care provoaca, in cazurile severe, spagerea vaselor sangvine. Oamenii de stiinta considera ca flavonoizii, substantele antioxidante din ciocolata, reprezinta motivul pentru care aceasta este benefica pentru reglarea presiunii sangvine, deoarece aceste substante ajuta membranele celulelor din peretii vaselor de sânge sa se relaxeze si sa devina mai flexibile.

In cadrul studiului, realizat pe un esantion de 21 de pacienti suferind de afectiuni hepatice in faza terminala, voluntarii care au primit portii zilnice de ciocolata neagra continând 85% cacao au prezentat o presiune sangvina considerabil mai mica la nivelul ficatului, comparativ cu voluntarii care au primit portii zilnice de ciocolata alba.

Rezultatele cercetarii au fost prezentate la conferinta anuala organizata de European Association for the Study of the Liver la Viena, informeaza Reuters. Alte studii stiintifice au sugerat faptul ca ciocolata neagra are efecte benefice si asupra sanatatii inimii.</p>

Vote it up
378
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza