Cinci motive psihologice pentru care femeile nu pot slabi

Multe femei incearca sa piarda kilogramele in plus, prin diete si exercitii, insa putine sunt cele care isi ating scopul. Cercetatorii au descoperit ca exista anumite motive psihologice pentru care femeile nu pot slabi, chiar daca isi doresc asta foarte mult.
 

Motivul nr. 1 
Dorinta subconstienta a fiecarei femei este sa fie cat mai solida si mai sanatoasa, pentru a face fata situatiilor dificile. Cateodata, nu e numai aceasta dorinta, ci si o nevoie fizica imperioasa, care le face pe femei sa manance mai mult.

Motivul nr. 2 
Timiditatea. Kilogramele in plus devin un fel de „strat protector” pentru mai multe femei, sub care se ascunde o persoana nesigura pe ea.

Motivul nr. 3 
Traumele psihologice le pot impiedica pe unele din reprezentantele sexului frumos sa piarda din greutate. Daca cumva femeia a avut o experienta neplacuta in copilarie, din cauza aspectului sau fizic, e de asteptat ca la maturitate sa nu vrea sa atraga atentia asupra ei. Si cel mai simplu mod de a evita ca ceilalti sa te bage prea mult in seama este sa te ascunzi in carapacea ta.

Motivul nr. 4 
Foarte multe se plang intruna apropiatilor, povestindu-le cum se lupta ele cu kilogramele in plus si cum nu reusesc sa slabeasca nici macar un pic. Cercetatorii sustin ca aceste femei nu tin neaparat sa slabeasca, ci vor sa atraga mila si simpatia celor din jur.

Motivul nr. 5 
Un alt motiv pentru care femeile nu isi pot atinge scopul de a fi mai suple, este ca viata lor este plictisitoare, fada, lipsita de bucurii si multumiri. Atunci cand nimic nu merge cum trebuie, singura placere ramane mancarea.</p>

Vote it up
389
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza