Chutney cu merisoare

Daca va plac merisoarele, puteti sa cumparati merisoare proaspete cand se gasesc, toamna tarziu, si sa le puneti in congelator pentru utilizare ulterioara.
 


Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa
rosie mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi tocati, 340 g merisoare proaspete
sau congelate, 1/2 cana zahar brun deschis, 1/2 cana cirese uscate, 2 lingurite
coaja rasa de portocala, 1/2 cana suc de portocale, 1/2 lingurita piper, 1/4
lingurita sare,
1/8 lingurita enibahar.


Preparare: Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul
la foc potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand
des, 7 minute sau pana cand ceapa este frageda. Se adauga merisoarele, zaharul
brun, ciresele uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si
enibaharul. Se fierb, amestecand din cand in cand, 10 minute sau pana cand se
umfla merisoarele. Se raceste la temperatura camerei. Se serveste la
temperatura camerei sau de la frigider.

Se obtin 6 portii.

Cantitati per portie: 175 calorii;
1,7 g total grasimi (12 la suta saturate); 1 g proteine; 42 g carbohidrati; 2,8
g fibre; 0 mg colesterol; 108 mg sodiu.

Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza