Chilli verde de porc

Desi 1 1/2 cani pot parea prea mult, frunzele de coriandru confera mancarii o aroma (si culoare) distinctiva.
 

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline, 450 g
muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3
catei de usturoi, tocati, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei
jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti,
tocati, 1 1/2 cana frunze de coriandru tocate indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2
lingurita coriandru macinat, 1 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri
suc proaspat de lamaie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri.

Preparare:
Se incalzeste cuptorul in prealabil
la 180°C. Intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se
incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina,
scuturand faina in exces. Se pune in cratita si se caleste 4 minute sau pana se
rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie. Se pun in cratita ceapa verde si
usturoiul si se prajesc 1 minut sau pana se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras
verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pana cand ardeiul este
crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de
coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
Cand fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si
se coace 25 de minute sau pana cand carnea este frageda. Se adauga mazarea,
sucul de lamaie verde si restul de

frunze

de coriandru si se amesteca. Se acopera si se lasa sa stea 3 minute. Se
serveste presarata cu ardei gras rosu taiat feliute.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 306 calorii; 13 g total grasimi (23 la suta
saturate); 28 g proteine; 19 g carbohidrati; 4,3 g fibre; 75 mg colesterol; 810
mg sodiu.

Vote it up
208
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza