Chiftele de curcan cu verdeturi si fusilli

Curcanul, verdeturile, branza si stafidele se combina formand chiftele fragede, aromate pline cu zinc, seleniu, calciu, magneziu si vitamine B.
 


Ingrediente:
2 linguri ulei de masline, 1 ceapa de marime medie, tocata marunt, 3 catei de
usturoi tocati, 2 felii de paine alba faramitate, 1/4 cana lapte degresat, 450
g piept slab de curcan tocat, 1/2 cana patrunjel tocat, 1 ou mare, 1/3 cana
branza parmezan rasa, 1/4 cana stafide uscate, 3/4 cana salvie frecata, 1/2 lingurita
sare, 2 linguri faina, 1 conserva (800 g) rosii taiate, 3 fasii (7,5 cm x 1 cm)
coaja de portocala, 225 g paste fusilli din faina integrala.


Preparare:
Intr-o tigaie mare, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga
ceapa si usturoiul si se calesc 7 minute sau pana devin aurii. Se scot intr-un
castron mare. Se pun in castron painea faramitata si laptele; se lasa sa stea 1
minut ca sa se moaie painea. Se adauga carnea de curcan, patrunjelul, oul,
parmezanul, stafidele, salvia si sarea; se amesteca bine. Se formeaza 24 de
chiftele de marimea unei nuci. Se dau chiftelele prin faina, scuturand faina in
exces. In aceeasi tigaie, se incalzeste restul de 1 lingura de ulei, la foc
potrivit. Se adauga chiftelele si se pra­jesc amestecand 3 minute, sau pana se
rumenesc. Se adauga rosiile si coaja de portocala si se pun la fiert. Cand
fierb, se face focul mic; se acopera si se fierb 12 minute sau pana sunt facute
chiftelele. Intre timp, intr-o cratita mare cu apa fiarta se fierb pastele. Se
scurg si se amesteca intr-un castron mare cu chiftelele si sosul.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 579 calorii; 13 g total grasimi (25 la suta
saturate); 46 g proteine; 74 g carbohidrati; 10 g fibre; 130 mg colesterol; 901
mg sodiu

.

Vote it up
180
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza