Chec rotund cu ciocolata

 

Ingrediente

Forma de chec cu diametrul de 24 cm; 250 g unt, in plus
pentru uns forma; 150 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 1 praf de sare; 4 oua; 500
g faina; 1 plic praf de copt; 100-125 ml lapte; pesmet pentru forma.

Preparare

Ingredientele tinute la rece se scot cu 1 ora inainte din
frigider si se tin la temperatura camerei. Se unge forma si se tapeteaza cu
pesmet. Se rastoarna forma si se scutura usor pentru a uniformiza pesmetul,
indepartandu-se surplusul acestuia. Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si
sare pana se obtine o crema pufoasa si deschisa la culoare, iar zaharul s-a
topit. Se despart ouale si se adauga la aluat. Se amesteca faina cu praful de
copt adaugandu-se alternativ cate o lingura de faina cu cate o lingura de lapte.
Se amesteca pana cand s-au legat bine toate ingredientele. Se bate bine aluatul
cu telul mixerului sau intr-un robot de bucatarie, ca sa fie pufos. Se bate
albusul si se adauga la aluat cu spatula. Se pot adauga si alte ingrediente:
fulgi de ciocolata, alune sau stafide. Se toarna aluatul in forma pana la trei
sferturi inaltime (aluatul de chec creste la cuptor cu pana la un sfert din
volumul sau). Se netezeste suprafata cu un carton. Se incinge cuptorul la 180¡C
(160¡C cu ventilator sau treapta 2-3). Se introduce forma la cuptor si se tine
65 de minute. Se incearca checul daca s-a copt. Se scoate checul din cuptor si
se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde si se lasa sa se
raceasca de tot pe un gratar de bucatarie. Se acopera checul cu 50 g de glazura
de ciocolata topita. Se orneaza, dupa gust, cu migdale sau alune.

Vote it up
551
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza