Chec nemțesc Gugelhupf

Prăjitura în formă de turban este o specialitate din Alsacia, Austria, Cehia și Germania
 

Acest tip de chec trebuie copt într-o formă specială, care are la mijloc un "horn", pentru ca aluatul să se coacă uniform și la exterior, și în interior.

Timp de preparare: 25 minute

La cuptor: 60 minute

 

Ingrediente pentru 1 guguluf (2 litri), aproximativ 12-20 bucăți

40 g migdale, necojite

4 ouă

1 lămâie

220 g unt, plus încă un pic pentru uns forma

120 g zahăr pudră

1 linguriță rom

40 g stafide

220 g făină, plus încă un pic pentru presărat forma

45 g amidon de porumb

1 pachet praf de copt

125 ml lapte

zahăr pudră (pentru presărat)

 

Preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 175°C (gaze 2). Se pun migdalele în apă clocotită, se lasă câteva minute, apoi se descojesc și se taie fâșii. Se separă ouăle. Sunt necesare doar trei albușuri. Se spală, se usucă și se rade coaja de lămâie.

2. Se amestecă untul, zahărul pudră și gălbenușurile până când se obține un amestec pufos. Se adaugă romul, coaja de lămâie, migdalele și stafidele spălate.

3. Se amestecă făina, amidonul de porumb și praful de copt, se adaugă laptele, apoi și compoziția de unt și ouă. Se bat 3 albușuri și se adaugă cu grijă în aluat, care trebuie să fie gros.

4. Se unge forma și se presară cu făină. Se pune aluatul și se coace timp de aproximativ 1 oră. Se lasă să se răcească puțin pe un grătar metalic, apoi se scoate guguluful din formă și se mai lasă să se răcorească. Înainte de servire, se presară cu zahăr pudră.

Vote it up
271
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza