Ceaiul imbunatateste activitatea cerebrala

Bautura preferata a britanicilor, ceaiul, contribuie la prelungirea vietii, datorita efectelor benefice asupra activitatii cerebrale si bolilor cardiace
 

<p>Persoanele care consuma pâna la opt cesti de ceai in fiecare zi beneficiaza de o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate, informeaza un studiu intreprins de nutritionistii britanici. Mai exact, spun medicii, ceaiul are efecte benefice impotriva maladiilor cardiace, imbunatateste activitatea cerebrala si contribuie la prelungirea vietii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autoarea studiului, expertul in nutritie Carrie Ruxton, a comparat rezultatele obtinute in urma a 47 de cercetari independente.
In opinia nutritionistei britanice, bauturile cafeinizate pe baza de ceai, cafea sau cacao ii fac pe oameni sa se simta mai vioi, le stimuleaza buna dispozitie si ii tin departe de multe boli, atunci când nu sunt baute peste masura.

Medicul Ruxton considera ca doza optima de cafeina pentru un adult nu depaseste 400 de miligrame pe zi, aceasta cantitate fiind echivalentul a opt cesti de ceai, cantitate ce ofera organismului nivelul optim de antioxidanti si de flavonoizi continuti de bauturile cafeinizate. Totusi, atrag atentia specialistii, este recomandat ca ceaiul sa se bea neindulcit.

Ceaiul baut zilnic are efecte benefice si asupra copiilor, insa, in cazul lor, doza trebuie limitata la 95 de miligrame pe zi, adica echivalentul unei singure cesti de ceai.</p>

Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza