Ce nu ai vrea să ratezi

CINE / CUM / ACUM / MAI
 

• FILM
Luna mai aduce pe marile ecrane Cea mai fericită fată din lume, filmul de debut în lungmetraj al regizorului Radu Jude. Proiectul a fost desemnat câștigător la Festivalul Sundance, filmul fiind premiat apoi la Berlin și Sofia. Pelicula prezintă povestea Deliei, o fată de 18 ani dintr-un orășel de provincie, care câștigă o mașină la un concurs.

În cinematografe, din 8 mai

• CARTE
Kerry Kennedy, fiica politicianului american Robert Kennedy și nepoata celebrului președinte american asasinat, și-a lansat recent în România cartea Spune adevărul puterii. Aceasta prezintă poveștile a 51 de personalități din aproape 40 de țări de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de-a lungul a doi ani. Unele dintre personalitățile intervievate sunt bine-cunoscute pe plan internațional: Václav Havel, Dalai Lama, Elie Wiesel, Oscar Arias Sánchez sau Rigoberta Menchú Tum, toți având o cauză comună: lupta pentru drepturile omului.

În librării, în mai, 32 de lei

• DVD
Din cinemateca universală, printre figurile inconfundabile Întipărite În mintea copiilor, se disting, negreșit, „dădaca“ Julie Andrews și „coșarul“ Dick Van Dyke din Mary Poppins, unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile. După 45 de ani, filmul e relansat pe DVD, Într-o ediție aniversară pe două discuri. Pelicula a fost distinsă cu cinci premii Oscar și unul Grammy.

În magazine, în mai, 50 de lei

• CONCERT
Alexandru Andrieș va susține un nou concert atipic. Intitulat Singur cu chitara lui, acesta va avea loc la cinematograful Patria din București, fiind dedicat celor care au fost făcuți pionieri la Doftana. Biletele costă între 40 și 60 de lei.

Cinema Patria, 11 mai, ora 19.30

• TV
Ești captivat de criminalistică? Fascinat de ce pot face oamenii obișnuiți? Dornic să participi la investigații? Scoate la suprafață detectivul din tine! Discovery a lansat în România noul post de televiziune ID, Investigation Discovery. Noul canal cu emisie non-stop oferă un șir fascinant de programe despre știința criminalisticii.

În rețelele de televiziune prin cablu, de la sfârșitul lunii aprilie

Vote it up
8
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza