Caserola de legume cu curcan in vin

Carne slaba si legume intr-un fel de mancare consistent si sanatos. Se serveste cu cartofi rustici sau paine taraneasca.
 

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 394
Glucide 12 g
Proteine 37 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

2 linguri faina alba
Sare si piper negru
500 g felii de curcan
2 felioare bacon, fara sorici
2 linguri ulei de masline
250 g morcovi mici
1 tija de telina, tocata
250 g ciuperci
250 g esalote, intregi
750 ml vin rosu
600-700 ml bulion de pui
4 catei mari de usturoi, tocati
1 bouquet garni mare sau 4 crengute de patrunjel sau de cimbru si 1 frunza de dafin
Ornare: frunze de patrunjel sau hasmatuchi

Preparare

1. Se pun faina, sarea si piperul intr-o punga mare de plastic. Se taie carnea de curcan in cubulete. Se pun in punga. Se agita bine pentru a le amesteca.
2. Se taie baconul in fasii. Acestea se pun intr-o cratita la flacara mica. Se prajeste baconul pana cand si-a lasat toata grasimea in cratita, amestecand frec­vent, apoi se pune deoparte.
3. Se adauga 1 lingura de ulei la grasimea din cratita si se rumeneste curcanul, la flacara potrivita, 2-3 mi­nute. Daca se arde cumva, atunci se adauga
1 lingura de apa si se amesteca. Se scot bucatelele de curcan si se pun deoparte.
4. Se adauga restul de ulei in cratita si se pun mor­covii, telina, ciupercile si esalotele. Se rumenesc 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se scot si se pun deoparte.
5. Se mareste flacara, se adauga vinul si se desprinde arsura de pe fundul cratitei. Se fierbe acest amestec pana cand se evapora la jumatate. Se adauga buli­onul si se lasa din nou sa fiarba pana se evapora la
o treime.
6. Se repun in cratita baconul, curcanul si legumele impreuna cu usturoiul si bouquet garni sau crengutele de verdeata. Se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet, 20-30 de minute, pana cand carnea de curcan devine moale iar sosul siropos si inchis la culoare. Se scoate bouquet garni sau verdeata si se serveste ornat cu verdeata proaspata.</p>

Vote it up
198
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza