Carne la grătar mai sănătoasă

 

Prepararea cărnii direct la flacără produce substanțe chimice suspectate de mult timp ca fiind responsabile pentru creşterea riscului de cancer. Următoarele sfaturi te vor ajuta să mănânci mai sănătos:

Răzuiește părțile arse,
care conțin multe dintre substanțele suspectate a fi cauza unor forme de cancer.

Ridică suporții grătarului
şi menține temperatura scăzută, pentru a reduce cantitatea de fum şi flăcări care ating alimentele.

Perforează carnea cu un cleşte sau o spatulă.
Asta permite scurgerea grăsimii şi a sucului care ațâță focul.

Pune pe grătar pui sau peşte fără piele.
Se pare că acestea nu prezintă risc de cancer, conform unor studii recente.

Pune carnea la microunde
înainte de a o prepara la grătar, pentru a reduce timpul necesar gătirii acesteia şi pune-o într-o marinată fără ulei, pentru a împiedica formarea substanțelor ce produc cancer.

Pune legume şi fructe în kebab,
pentru că acestea nu produc substanțe nocive atunci când sunt preparate direct pe flacără.

Vote it up
34
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza