Cancerele vor fi detectate cu ajutorul testelor de sange

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Medicina ECRC Charite si de la Centrul Max-Delbrueck spun ca, in viitor, cancerele la colon si stomac vor putea fi diagnosticate mai rapid cu ajutorul a doua noi teste de sange.
 

<p>Aceasta procedura, potrivit specialistilor, este mai ieftina si mai usor de realizat decat procedurile invazive sau examenele neplacute. Testele folosesc mostre de sange pentru a detecta semnale genetice specifice bolii si pot indica daca tumorile urmeaza sa se raspandeasca. Expertii spun ca mostrele de sange pot fi recoltate de asistente sau medici fara a fi necesare echipamente sau stagii de formare speciale. Cercetatorii au analizat mostre de sange prelevate de la 185 de pacienti suferind de cancer de colon, de la 190 de pacienti cu cancer rectal si de la 91 de pacienti cu cancer gastric. Acestia au analizat si mostre de sange prelevate de la 51 de persoane sanatoase. In cadrul testelor, specialistii au identificat o gena-semnal, care apare in cantitati mari la persoanele suferind de cancer si in cantitati si mai importante la cele in al caror organism tumorile s-au raspandit.

Ulrike Stein, care a prezentat rezultatele cercetarilor la un congres de specialitate care a avut loc la Berlin, a spus ca testul pe care l-a elaborat este primul capabil sa detecteze semnalele unei gene specifice, S100A4, asociata cancerului. Testul lui Stein poate identifica mai multe forme de cancer, inclusiv pe cele colorectal si gastric, si are potentialul de a identifica pacientii in al caror organism tumorile risca sa se extinda.</p>

Vote it up
270
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza