Calculează-ți Indicele de Masă Corporală (IMC)

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă cea mai simplă cale de a determina dacă e cazul să începi o dietă
 

Calcularea indicelui de Masă Corporală (IMC) este cea mai ușoară metodă pentru a vedea dacă ai prea multă grăsime în corp. Aceasta se realizează în funcție de greutate și de înălțime și îți arată dacă ești normal, supraponderal sau obez.

Pentru a-ți afla IMC-ul, introdu informațiile respective mai jos, apoi apasă pe butonul 'Calculează'.

 

Greutate (in kg)    Inaltime    cm  

IMC-ul tau este:

Un IMC sănătos pentru adulți variază între valorile de 19 și 26. Un IMC între 27 și 30 îți arată că ești supraponderal. Un IMC de peste 30 indică obezitate.

Dacă ai un IMC mai mic de 19, s-ar putea să ai probleme de sănătate - de exemplu osteoporoză. Un IMC prea mic poate fi și semnul unei maladii. Dacă, dimpotrivă, ai IMC-ul prea mare și te încadrezi la categoria supraponderalilor sau a obezilor, înseamnă că riști să dezvolți diabet de tip 2, hipertensiune arterială sau alte boli cardiovasculare.

Valorile IMC-ului sunt valabile pentru adulți - bărbați și femei - indiferent de constituția sau masa lor musculară, dar cu următoarele excepții: atleți de performanță, sportivi care își construiesc masa musculară (body building), femei gravide sau care alăptează și persoane vârstnice bolnave sau sedentare.

Dacă ți se pare că rezultatele IMC-ului nu reflectă în mod adecvat nivelul grăsimii din corpul tău, spune-i doctorului rezultatul și cere-i să-ți facă o analiză a procentului de grăsime din corp.

 

Vote it up
3043
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza