Calamar umplut, in stil italian

Calamarul va ramane fraged numai daca se coace incet, la foc mic. Se combina in mod placut cu o garnitura de rosii cherry si salata verde

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 24-45 de minute
La foc: 30-45 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 159
Glucide 17 g
Proteine 15 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente
8 rosii uscate la soare
1 tub de calamar mare sau 8 mai mici, avand 300 g in total, tentaculele se pastreaza
2 linguri capere, tocate marunt
75 g pesmet alb proaspat
2 linguri verdeata proaspata de diverse tipuri, cum ar fi busuioc, oregano, patrunjel sau salvie
Sare si piper negru
1 albus
1/2 lingura ulei de masline
cateva picaturi de otet balsamic, suc de lamaie si ulei de masline pentru ornare
salata verde si rosii cherry pentru garnitura

Preparare
1. Se pune la fiert un ibric cu apa. Se pun rosiile uscate intr-un castron, se acopera cu apa fierbinte din abundenta si se lasa la inmuiat 20 de minute pentru a se rehidrata si a se desara.
2. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se clateste calamarul in interior si pe exterior, apoi se zvanta cu un servetel.
3. Pentru umplutura, se indeparteaza portiunile tari din tentacule, apoi se toaca fin o treime din ele. Bucatelele se pun intr-un castron. (Pastreaza restul pentru alta reteta.) Se adauga
caperele.
4. Se scurg si se usuca rosiile, apoi se taie fin si se adauga la tentaculele tocate impreuna cu pesmetul si verdeata. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga albusul de ou, pentru a lega toate ingredientele.
5. Umple tubul de calamar folosind o lingura; impingeti bine inchizand celalalt capat cu o scobitoare sau o tepusa de lemn. Se unge o tava cu putin ulei si se pune tubul de calamar. Se coace 45 de minute, daca este unul singur, 30 de minute daca sunt tuburi mici, sau pana cand devin aurii.
6. Pentru servire, tubul de calamar se taie in rondele de 1 cm grosime, se asaza pe o farfurie si se stropeste cu un amestec de otet balsamic, ulei de masline si suc de lamaie. Se serveste cu o salata combinata si rosii cherry.</p>

Vote it up
198
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza