CE PRESUPUN SLUJBELE LA DOMICILIU

 

Munca la domiciliu reprezintă o activitate destul de tentantă, în special pentru tineri – elevi, studenţi, dar şi pentru persoane de vârsta a treia sau persoane cu dizabilităţi, potrivit Laurei Chilom, editor eJobs.

• Experţii spun
că, în România, acest tip de job rămâne totuşi destul de controversat din cauza unor firme angajatoare care au încercat, de-a lungul timpului, să obţină bani fără a respecta toate promisunile din cadrul anunţurilor. „Nu trebuie însă neapărat generalizat, deoarece au existat şi firme cu adevărat interesate să plătească pentru serviciile prestate“, spune Laura Chilom. Dacă eşti dispus să-ţi faci temele şi să-ţi foloseşti bunul-simţ, poţi să găseşti joburi interesante pe care poţi să le faci de acasă. Câteva exemple ar fi telemarketing, asistenţă virtuală la dezvoltare software şi design grafic.

• Apoi, mai există
anunţuri pentru traduceri, tehnoredactare, confecţionat felicitări, în special de Sărbători, completare de formulare, dar şi altele. Dacă ai aptitudini de culegere de text, transcriere, contabilitate, relaţii publice sau creare de site-uri, poţi deveni asistent virtual. Această activitate, care s-a dezvoltat mult în ultima vreme, are mai multe valenţe, printre care transcrierea şi traducerea. Veniturile pe oră sunt cuprinse între 5 euro (transcriere), şi

25 de euro (webdesign). Oferte în acest sens găsiţi pe site-uri ca ejobs, mojob.ro sau bestjobs.ro.

• La nivel internaţional,
unele dintre cele mai atractive slujbe ca asistenţi virtuali găseşti pe vipdesk.com, dare trebuie să fii dispus să lucrezi nopţile, weekendurile şi de sărbători.

Poţi intra şi pe site-uri internaţionale ca odesk.com, elance.com sau getafreelancer.com. Acestea pun în legătură liber profesionişti specializaţi în scris pentru bloguri, editare video sau dezvoltare web cu firme ce-şi doresc astfel de servicii.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza