CARE SLUJBE SE VOR PIERDE?

CARE ESTE, UNDE ESTE ȘI CUM ÎL GĂSEȘTI. PLUS: CUM TRANSFORMI O CONCEDIERE ÎNTR-UN AVANTAJ, CUM ÎȚI FACI UN CV BUN ȘI CUM SĂ TE FOLOSEȘTI DE INTERNET
 

Criza economică a provocat deja o serie de restrângeri de personal în mai multe domenii bine poziționate până anul trecut. Odată cu diminuarea drastică a creditării, acestea s-au confrunat cu scăderi abrupte ale comenzilor, lucru care a dus la concedieri de personal. Ce slujbe se vor pierde în continuare? „Domenii precum auto, construcții, bancar, turism, imobiliar sau industrie vor cunoaște o diminuare a locurilor de muncă. Mai ales că aici se înregistrează deja primele închideri de companii sau concedieri colective la nivel național“, afirmă Mihai Manole, Executive Partner Perform HR.

În același timp, sunt și români care, la ora actuală, simt că slujba lor își ia zborul. La propriu. Ca multe țări din Vest, și România a început să fie afectată de fenomenul de outsourcing, respectiv externalizarea către alte firme și chiar către alte țări a unor activități din companie.

Este vorba în special de slujbele din IT și telefonie, care pot fi transferate complet în țări ce oferă costuri mult mai reduse. Dar nu numai inginerii IT se pot trezi că joburile lor pleacă prin India sau China, ci și angajații din industrie sau din media o pot păți. Outsourcing-ul se aplică Şi În zone precum industria farmaceutică sau cercetarea de marketing.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza