CÂT TIMP ÎȚI VA LUA SĂ-ȚI GĂSEȘTI UN NOU JOB?

CARE ESTE, UNDE ESTE ȘI CUM ÎL GĂSEȘTI. PLUS: CUM TRANSFORMI O CONCEDIERE ÎNTR-UN AVANTAJ, CUM ÎȚI FACI UN CV BUN ȘI CUM SĂ TE FOLOSEȘTI DE INTERNET
 

„La ora actuală, vei avea nevoie de cel puțin două-trei luni pentru a obține un nou post, la nivel entry, două-patru luni pentru mid-level și până la șase luni pentru pozițiile de top management. E nevoie de multă flexibilitate“, spune Alexandra Oana. În Statele Unite, există chiar o regulă destul de populară, cum că e nevoie de una-două luni pentru fiecare 10.000 de dolari adăugați la salariul tău, deci un salariu de 50.000 de dolari pe an presupune o „vânătoare“ de 5 până la 10 luni. Angajatorii nu se grăbesc. Acum câțiva ani erau dispuŞi să iuțească procesul de angajare În aŞa fel Încât competiția să nu aibă acces la cei mai buni candidați. Acum Însă, angajatorii testează aplicanții În mai multe runde de interviuri Înainte să investească În pregătirea lor.

„În general, oamenii pleacă de la perspectiva optimistă. În situația actuală, este mai sigură o abordare precaută însă, în care trebuie să punem înainte scenariile pesimiste, ceea ce înseamnă și luarea unor măsuri de siguranță financiară pe perioada de pauză“, afirmă Mădălina Uceanu.

Vote it up
4
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza