Bune și rele

 

Modul în care ne hrănim a dus la apariția unei noi boli și anume „sindromul metabolic“. În fapt, este vorba de un cumul de boli – hipertensiune, boli cardiace, obezitate, diabet – toate având drept sursă grăsimile și zaharu-rile rele care se găsesc în mâncarea tip fast-food și în sucurile acidulate. Așa că e foarte important să știi să faci diferența între zahărul „bun“ și cel „rău“. Medicul Mihaela Pena, citată de Evenimentul zilei, explică: „Legumele, cerealele integrale, lactatele, fructele conțin zahăr «bun», iar pâi-nea, pastele, orezul, cartofii, porumbul conțin zahărul «rău», având indice glicemic mai mare“. Aceste alimente determină o creștere bruscă a nivelului de glucoză în sânge. Ca și zaharurile, și grăsimile se împart în cele două categorii: bune și rele. „Cele «bune» sunt cele conținute de uleiul de măsline, semințele de rapiță, migdale, nuci, alune, arahide, pește, ulei de pește, iar cele «rele» se găsesc în carnea de porc, de miel, în măruntaie (creier, ficat, rinichi), mezeluri, ouă, smântână și brânză.“

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza