Bucură-te de calitățile unei legume sănătoase: cartoful dulce

 

Cartoful dulce (în America i se mai spune și Yam) este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Acum se găsește și în supermarketurile de la noi. Iată de ce cartoful dulce ar trebui să fie una din legumele preferate ale familiei:

Este o superlegumă.
Un cartof dulce de mărime medie este bogat în betacaroten şi acoperă necesarul zilnic de vitamina A. Consumul acestei legume îți furnizează şi aproape o treime din necesarul zilnic de vitamina C.

Este plin de fibre.
Dacă îl mănânci nedecojit (copt la cuptor, întreg sau felii), cartoful dulce are tot atâtea fibre cât o jumătate de cană de făină de ovăz, la numai 100 de calorii, spune dieteticianul Joan Salge Blake, autor al cărții Nutrition & You.

Reprezintă o bază excelentă pentru multe feluri de mâncare.
Unul din felurile preferate ale lui Salge Blake este supa de cartofi dulci asezonată cu ghimbir, usturoi şi curry sau stropită cu ulei de măsline. Ea pune cartofi dulci şi în alte mâncaruri, cum sunt tocăniţele cu carne.

Vote it up
81
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza