<p>Ingrediente
500 g dovleac Hokkaido sau placintar
50 g caise uscate netratate
4 linguri otet cu mere
1/2 lingurita praf de ghimbir
cate 1 praf de cardamon si cuisoare
sare
piper negru proaspat macinat
1 salata lollo rosa mica
50 g seminte de dovleac
4 linguri ulei de seminte de dovleac
cate 4 fire de cimbrisor si de patrunjel
Timp preparare: 30 minute plus timp de marinare: 2 ore
Se obtin 4 portii
Pe portie
250 kcal, 6 g proteine, 18 g grasimi, 15 g glucide
Preparare
1. Se curata dovleacul de coaja. Se scot semintele si partea mai fibroasa din interior. Se rade pulpa de dovleac pe razatoare, in betigase lungi si subtiri. Se pun intr-o sita asezata peste o oala umpluta cu 2 degete de apa. Se fierb betigasele de dovleac la aburi 4-5 minute, astfel incat sa ramana al dente.
2. Se pun la racit intr-un castron. Se toaca intre timp caisele, apoi se condimenteaza cu otet cu zmeura, ghimbir, cardamon si cuisoare, precum si cu sare si piper. Marinata de caise se toarna peste betigasele de dovleac si se lasa 2 ore la rece, sa se intrepatrunda aromele.
3. Se curata lollo rosa, se spala si se centrifugheaza. Se rup frunzele in bucati si se tapeteaza cu ele un bol sau un platou mare de salata. Semintele de dovleac se taie dupa gust. Betigasele de dovleac se aranjeaza pe frunzele de lollo rosa, iar pe deasupra se picura marinata si uleiul de seminte de dovleac.
4. Se spala verdeturile si se scutura de apa; se toaca frunzulitele marunt. Se presara verdeturile si semintele de dovleac peste portiile de salata. Se serveste cu paine prajita.</p>